Har du tegn på rotter?

Rotter er skadedyr og SKAL bekæmpes. Hvis du ser en rotte eller opdager tegn på rotter er det faktisk din pligt at anmelde dem, se mere på dette link hos borger.dk

Rotter bærer på mange sygdomme og smitter helt ekstremt. De er nærmest altødelæggende og kan gnave sig igennem de fleste typer materialer.

Bekæmpes rotter ikke i tide på en effektiv måde kan det få alvorlige konsekvenser, de formere sig i lysets hast og ødelægger alt på deres vej!

Få opsat en rottespærre igennem kloakservice aarhus

En rottespærre monteres ofte i stikledningen der går fra en bygning og ud til hovedkloakken.

Dette gøres for at holde rotter fra hovedkloakken ude af huse og bygninger, så rotterne ikke ender med at komme op af afløbet.

Det er meget billigere at forebygge mod rotter med en rottespærre end at bekæmpe rotter når de først har indtaget din bolig.

Vores samarbejdspartner har mange års erfaring med rottebekæmpelse i århus og ved derfor alt om hvordan man håndtere rotteproblemer nemt og effektivt. 

For at man må opsætte en rottespærre kræver det man er godkendt som autoriseret kloakmester. Det må man nemlig ikke selv rode med som privatperson.

Vores samarbejdspartner har alle de nødvendige godkendelser så du kan trygt stole på arbejdet bliver grebet rigtigt an fra start af.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på rottespærre med montering! Telefon: 70 44 43 80

Tegn på rotter

Rotter medfører lugtgener og man vil sjældent være i tvivl om der er noget i vejen. Nogen beskriver lugten som en blanding af kloak og stald.

Rotters ekskrementer er cylinderformede og aflange. De efterlades ofte i stor stil. Ekskrementerne er sorte eller brune og i størrelses omegnen 6x17mm.

Udendørs tegn på rotter kan et andet tydelig tegn være huller i græsplænen, fliser der synker i indkørslen, asfalt der synker omkring kloak dæksler og riste når de små skadedyr er i færd med at underminere overfladen.

Indendørs tegn på rotter kan være lyde man skal være opmærksom på. Lyde fra rotter kan være kradselyde fra loftet, under gulvet, inde fra paneler og vægge. Rotter kan give små hvin og små skrig, dog skal man huske at der også kan være andre dyr i huset såsom husmår eller mus.

Hold også øje med afgnavede træspåner i træværk. Rotter gnaver runde huller og behøver ikke være større end en 5 krone før den kan klemme sig igennem. 

Læs mere om tegn på rotter i denne artikel: Tegn på rotter

Hvad koster rottebekæmpelse og hvem betaler?

Anmelder du rotter via kommunens anmeldesystem får du ingen udgifter til selve rottebekæmperen.

Link til Aarhus kommunes rotte anmeldesystem.

Du må dog gerne selv betale for en skadedyrsbekæmper hvis du har et akut problem uden for kommunens åbningstid, det kunne eksempelvis være i en weekend. I det tilfælde skal du selv betale alle udgifterne, og selvfølgelig skal det stadig anmeldes til kommunen.

Bliver der fundet defekter i kloaksystemet vil det være din pligt at få det udbedret så der bliver ordentligt sikret imod rotter. Der er det dig selv der skal betale udgifterne for udbedrelserne, lige meget om det er kommunens mand eller et firma du selv har fundet til opgaven der opdager defekterne.

Udvidet rørskadeforsikring vil i de fleste tilfælde dække udgifterne i sådanne tilfælde. Forsikringsselskabet ser bare ofte gerne, at der bliver lavet tv inspektion af kloakken inden en reparation, så de har det som dokumentation.

Kontakt os nu!

Hvis du har spørgsmål til rottebekæmpelse eller opsætning af rottespærre i Århus eller omegn, så skal du ikke tøve med at kontakte os her, eller på – Telefon: (+45) 70 44 43 80

Kloakservice Aarhus‘s samarbejdsparner dækker store dele af Østjylland og har mange års erfaring på området.

Husk; Du kan ikke sikre dig mod rotter med et defekt kloaksystem!

Hvis du er i tvivl, få det tjekket af en fagmand!